Waarom werkt een Vision Board zo goed?
Igor van Kaam

Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Omdat ‘De Wet van de Aantrekkingskracht’ altijd werkt.

Geloof je daar niet in? Helaas voor jou, maar dan werkt hij ook.

Gezweef?

De Wet van de Aantrekkingskracht staat niet in een wetboek. Mensen die de film “What de bleep do we know” hebben gezien weten er misschien al iets meer van. Helaas kwam enkele jaren na deze film het boek The Secret uit. Dit was een goed bedoelde poging om mensen in aanraking te brengen met de kracht van kwantumfysica en de Wet van de Aantrekkingskracht. De wetenschap haalde de theorie achter het boek onderuit, het vertrouwen werd beschaamd en vooral het voorbeeld dat je lachfilms moest gaan kijken om van kanker te genezen kon op niet veel bijval rekenen. 

Logisch!

Als er kanker bij je geconstateerd wordt ga je naar een oncologisch medisch specialist en start je een behandeltraject. Daarnaast heb je een vrije keuze om dat traject wel of niet te starten en om daarnaast alternatieve therapieën te gaan doen. Chemotherapie is immers niet de meest prettige therapie, maar de slagingskansen zijn vooraf vaak wel bekend.

Waarom dan een lachfilm kijken?

Wanneer je lacht verandert de hormoonspiegel in je lijf. Er komt serotonine en oxytocine vrij, zeker wanneer je de film op de bank in de armen van je geliefde bekijkt. Deze hormonen zijn het tegenovergestelde van stresshormonen en zullen een positieve invloed hebben op de kracht van je immuunsysteem en daarmee op je gezondheid. Dat is al heel vaak onderzocht en keihard bewezen.

Waarom dan een Vision Board maken?

Bij het maken van een vision board ben je gedurende een paar uur actief gefocust op wat je graag zou willen bereiken. Op dingen waar je blij van wordt. Meestal voeg je aan een vision board ook een aantal dingen toe die je al hebt en waar je al gelukkig mee bent. Het werken aan een vision board geeft je dus op dat moment al de gelukshormonen. 

Visionboard Igor 1

Daar komt bij dat een vision board je gedachten stimuleert om vooruit te kijken. Om te dromen en te denken in kansen en mogelijkheden. Dat laatste is belangrijk om de Wet van de Aantrekkingskracht te stimuleren. Die werkt namelijk op basis van een combinatie van doelen en het vertrouwen dat je jouw doelen zult behalen. We raden je dan ook aan om in een vision board vooral doelen en dromen te visualiseren die realistisch en haalbaar zijn. Natuurlijk mogen ze buiten je comfort zone liggen, want als je doet wat je altijd al deed, dan zul je krijgen wat je altijd al kreeg.

Komt ellende ook via de Wet van de Aantrekkingskracht?

Helaas wel. Wanneer je doelen stelt met de verkeerde intentie, bijvoorbeeld je wil wraak nemen op iemand of je zit helemaal niet lekker in je vel, dan neem je die emotie mee in je ‘wens’ en krijg je dat ook terug. De Wet van de Aantrekkingskracht blijkt namelijk nog al letterlijk te werken. Stel doelen daarom altijd vanuit een zuiver geweten en met de beste intenties voor jezelf en anderen. 

Waarom zijn die intenties zo belangrijk?

Wel, de Wet van de Aantrekkingskracht is een zogenaamde natuurwet. Deze wet bestaat al zolang als de aarde bestaat en alles in de natuur om je heen is via deze wet tot stand gekomen. Uiteraard in combinatie met de wetten van de natuurkunde en de scheikunde. Planten en dieren hebben zelf een veel beperkter denkvermogen en kunnen niet nadenken over de Wet van de Aantrekkingskracht. Ze kunnen deze daarom ook niet tegenwerken. Het dierenrijk kent wel negatieve gevoelens, maar op een andere wijze dan wij die kennen. Wraak is bijvoorbeeld uitgesloten. Een dier kan zich verdedigen maar komt niet na een paar weken op het idee om zijn rivaal alsnog een loer te draaien. Dieren handelen naar wat hun intuïtie hen ingeeft en mensen doen meestal precies het tegenovergestelde. Ze gaan erover nadenken, ze gaan rekening houden met de mening van anderen en ze gaan zich schamen of schuldig voelen over hun succes of winst. Dat zal een dier nooit doen. Het beste plekje en het grootste stukje vlees zal hij niet afstaan aan iemand anders dan zijn eigen nakomelingen of kudde. 

Natuurwetten staan dus niet in wetboeken. De wetenschap is er tot op heden ook nog niet in geslaagd om wetten als die van de Aantrekkingskracht te onderzoeken. En als de wetenschap iets nog niet onderzocht heeft noemen ze het meestal ‘niet bewezen onzin’. 

Resultaten

Dat is, gelet op de resultaten die er wereldwijd al dankzij de Wet van de Aantrekkingskracht door mensen gerealiseerd zijn op onze beurt weer ‘bewezen onzin’ te noemen. Er zijn veel gevallen bekend van mensen die wonderbaarlijk genazen, dankzij hun geloof in die wet. Er zijn veel gevallen bekend van mensen die bij het uitpakken van hun verhuisdozen een oud vision board tegenkwamen met een foto van precies hetzelfde huis erop, als waar ze net naar toe verhuisd waren. Napoleon Hill heeft de Wet van de Aantrekkingskracht geprobeerd in een boek te vatten en dat boek is het beste verkochte boek ter wereld. In ieder geval voor hem werkte de Wet van de Aantrekkingskracht.

Vision Board

Dus wat ga jij doen met jouw vision board oefening? Vind je jezelf de moeite waard om te mogen dromen over een mooie toekomst? Dan heb je al een geschikte Mind-set voor de Wet van de Aantrekkingskracht. Wanneer je zonder twijfel jezelf ervan kunt overtuigen dat alles wat je op je Vision Board visualiseert ook daadwerkelijk realiseerbaar is én echt bij jou past en is wat jij wil, dan staat er niets meer in de weg om het daadwerkelijk te gaan bereiken. Misschien is je weg vol bergen en dalen, maar op deze manier heb je ook leren lopen en praten. Geniet van de reis ernaar toe, niet van de eindbestemming alleen. En elke stap in de goede richting is een stap in de goede richting. Denk daar maar eens over na!

Happy Hello 

University of ME

Marco Crijns en Igor van Kaam

Volg op 28 januari de Positieve MasterClass!

Positieve Masterclasses Fb

Deze maand staat in het teken van het Vision Board. Download de oefening van onze website en neem op 28 januari 2021 deel aan de MasterClass “Nederland kan wel wat positiviteit gebruiken!”

In deze masterclass leggen we uit:

  • wat positiviteit is
  • hoe het jouw leven kan verrijken
  • hoe die Wet van de Aantrekkingskracht precies werkt
  • we komen terug op de Vision Board oefening
  • en we hebben ook nog een te gekke actie voor je in petto om het Positieve Psychologie Programma nog aantrekkelijker te maken!
X