Laat je niet verleiden tot vreemdelingenhaat. Het kan een valstrik zijn.
Igor van Kaam

Op veel nieuwssites en op sociale media, zoals LinkedIn en met name X (Twitter) zie ik steeds meer berichten geplaatst worden, waarin grote groepen vreemdelingen de schuld gegeven wordt voor problemen in de samenleving. 

Vanuit mijn rol als NLP deskundige houd ik van een correcte weerspiegeling van zaken en ben ik erg gevoelig voor generalisaties en vervormingen. Kortom, zaken die het collectieve wereldbeeld geweld aan doen. Onlangs stuitte ik op YouTube op een AI-bewerking van een speech van Adolf Hitler. Deze toespraak werd door AI in een betere audiokwaliteit én in het Engels vertaald. De toon van de woorden van Hitler liegen er niet om. Hij geeft onomwonden Joden de schuld van de problemen in de samenleving.

75 jaar later weten we allemaal, dat de Joden part noch deel schuld hadden aan die problemen. Het was de gretigheid van banken en industriëlen, die de economische crisis van Europa na de Eerste Wereldoorlog veroorzaakt hadden. Banken en industriëlen die tijdens de oorlog veelal keurig in het zadel bleven zitten en dikke winsten maakten, zodat de wapenindustrie voorgoed op de kaart kon worden gezet. De chemische fabrieken in Duitsland, waaronder AG Farben, leverden tijdens de oorlog het gas dat gebruikt werd in de gaskamers. Na de oorlog kreeg deze fabriek een nieuw jasje, waarbij de vooroorlogse namen Bayer, BASF en AGFA uit de mottenballen werden gehaald.

Operation Paperclip

Inmiddels weten we bijna allemaal, dat Operation Paperclip ervoor gezorgd heeft dat veel NAZI’s hun straf ontliepen en dat velen verhuisden naar Argentinië of de Verenigde Staten, waar zij prominente rollen kregen binnen de Verenigde Naties en andere belangrijke instituties. De bankiers en de industriëlen stonden volledig buiten de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en dat geeft mij het vermoeden te denken dat zij op aarde in soort een parallel universum bestaan. Alsof ze buiten het gewone dagelijkse leven opereren. Ik verkies ze steevast De Firma (The Firm) te noemen.

Mijn hypothese is, dat de partijen achter de Tweede Wereldoorlog (de Firma) in 1945 ondergronds zijn gegaan en gewacht hebben om op een later tijdstip alsnog toe te slaan en het Derde Rijk te manifesteren. Ondertussen ontwikkelden zij, onder streng beheer en toezicht, de juiste technologie en middelen, om een totalitaire samenleving te kunnen bewerkstelligen. Microsoft, Google, Pfizer en Monsanto, maar ook PepsiCo, CNN, Reuters en de NIH, de WHO, de AMA, de WHO en de FDA.

Gelijktijdig werd de burger, de consument en melkkoe, getrakteerd op vrede, voorspoed, vooruitgang en ten gevolge daarvan verslaving. We werden luier, dikker, ongezonder, gemakzuchtiger, dommer en afhankelijker, maar we voelen ons vrij, rijk en machtig binnen de kunstmatig gecreëerde bubbel, die we onze samenleving mogen noemen.

Zondebok

Wat de Firma nu nog nodig heeft is een zondebok. Om die vraag te beantwoorden, schreven de Verenigde Naties enkele jaren geleden een dossier dat ‘Replacement Migration’ werd genoemd. Dit om zogenaamd de vergrijzing en de gemakzucht van de naoorlogse babyboomers (en hun steeds kleiner in aantal wordende nageslacht) op te lossen. Raar, want door verregaande automatisering wordt al jaren voorspeld dat de werkgelegenheid op termijn zal gaan afnemen, dus waarom zou je ‘replacement migration’ nodig hebben. Wel, precies; om de westerse cultuur en samenleving te ontwrichten, waardoor mensen in opstand gaan komen. In het Verenigd Koninkrijk zien we nu grote rellen ontstaan tegen Islamitische asielzoekers. Ook in Duitsland laait, na enkele steekpartijen, de onvrede tegens migranten steeds verder op. Zweden; idem dito.

Bekijk de video van Hitler maar eens en vergelijk die met de retoriek van de wat meer rechtse zijde van het politieke spectrum. Sommige extreem-rechtse politici kramen dezelfde woorden uit, nu veelal gericht tegen migranten en Moslims. Meestal poseren ze daarnaast trots naast de Israëlische vlag.

Mijn oproep aan jullie!

Waak ervoor mee te gaan in deze retoriek. Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid was een gehele bevolking of culturele groep oorzaak van maatschappelijke problemen. Het zou best wel eens kunnen zijn dat een bepaalde groep oververtegenwoordigd is in criminaliteitscijfers, maar de oorzaak daarvan ligt veelal in een gebrekkige intergratie in de samenleving of de psychologische dynamieken die emigreren naar een ander land met zich mee kunnen brengen. Jongeren die niet het respect van de samenleving ervaren dat ze net als ieder ander mens verdienen, kunnen en zullen zich op een dag tegen diezelfde samenleving gaan verzetten. Net als de Joden niet de oorzaak waren van de problemen in de jaren ’30, zo zijn de Moslims niet de oorzaak van de problemen in de 21e eeuw.

Bekijk altijd wie het beleid bepalen, wie de migratiestromen op gang brengen, wie de regels schrijven en wie het werk en het kapitaal verdelen. Dat is de Firma. De Firma is niet dom, zij werkt uiterst geraffineerd. Regeren is vooruitzien en zij plannen niet binnen regeringsperiodes van vier jaren, maar over decennia en eeuwen. Zij hebben geduld. Hun dynastie is groter dan de levensduur van de schaakstukken, die zij vooruit schuiven of verborgen achter de schermen houden.

Waarschuwing

Wees alert en gewaarschuwd. Val nooit één bevolkingsgroep aan en identificeer je op geen enkele manier met een andere bevolkingsgroep. Er bestaat maar één ras en dat is het menselijke ras. Verspreiding over verschillende gebieden op aarde heeft ons misschien uiterlijk doen veranderen en ons verschillende overlevingsmechanismen meegegeven, maar in waarden en goedheid zijn we allemaal hetzelfde. 

De haat die sommigen jegens vreemdelingen ontwikkelen, is niets meer dan een projectie van hun eigen angst en onzekerheid, die ze maar niet willen zien. Laat staan oplossen.

Een goed, gezond en gelukkig mens doodt geen ander, steelt niet, spreekt geen kwaad, eert zijn voorvaderen en beschermt zijn dierbaren, zijn gezin en zijn omgeving. Waar heb je die woorden eerder gehoord? Precies.

Tot slot…

Laat je niet gek maken door het nieuws, maar blijf dicht bij jezelf.

  • Voorkom migratie tot het uiterste, want het leidt tot ernstige familie-dynamieken en sloopt de samenleving van binnenuit.
  • Generaliseer geen groepen, maar beoordeel elk individu afzonderlijk op zijn gedrag. Mensen hebben allemaal dezelfde waarden; ze geven er door omstandigheden allemaal anders vorm aan.
  • Doorzie het plan van De Firma om het Derde Rijk alsnog te manifesteren door diseruptie en verstoring van oude culturen, ongeschreven regels en biologische en natuurlijke wetten. Hieronder valt ook de transgender waanzin.
  • Laat je niet verleiden tot een schuldgevoel, omdat je leeft en daardoor consumeert en daardoor een ‘footprint’ achterlaat op deze wereld. Hij is ervoor gemaakt; de aarde is gemaakt om op te leven. Het is de Firma die de wereld vervuilt, maar zij wenst haar jou en mij graag de schuld voor te geven.

Mensen die bang zijn en zich schuldig voelen, zijn gemakkelijk kneedbare wezens voor de Firma. Wordt niet zoals vele anderen en laat je niet voor hun karretje spannen. Sta op, geloof in jezelf, ken jezelf en wees waakzaam, weerbaar, gelijkmoedig en vooral vervuld van liefde, bewondering en vreugde, blijdschap, geluk, genot en plezier.

“Je wordt alleen geboren, je gaat alleen dood en tussendoor zoek je het ook maar zelf uit.” (Brigitte Kaandorp)

Igor van Kaam

laatste keer 2

X