Mijn boodschap voor de Projectors onder ons.
Igor van Kaam

Beste Projector,

Wat ik nu ga schrijven, neem dat met een goeie korrel zout. Het zal niet de eerste keer zijn dat een goeroe het einde van de wereld voorspelt en ik wil niet in de lijst van goeroes, noch in de lijst van doemdenkers opgenomen worden. Kortom, wanneer je verder wil lezen, neem dan niets van mij aan, maar vertrouw enkel op je eigen intuïtie en ervaring.

Een paar jaar geleden gaf iemand mij een boek over Human Design. Ik las het, deed een test en dacht vervolgens: “Ja ja… een persoonlijkheidstest op basis van je geboortedatum. Koek koek!” Human Design ging terug de kast in om er voorlopig niet meer uit te komen.

Tot ik ongeveer een half jaar geleden vast liep. ‘Wat is er aan de hand in de wereld?’ Die vraag hield mij al sinds de uitbraak van corona bezig, maar wat me vooral bezig hield was de volgzaamheid van zo’n 70% van de mensen in de meest idiote maatregelen en omgangsvormen. Vanuit mijn perspectief gezien leek het alsof ik in een aflevering van Bananasplit terecht gekomen was en dat Frans Bauer of Ralph Inbar op een dag op het nieuws zou verschijnen, om te vertellen dat we allemaal in het ootje genomen waren. Met gele strepen op het asfalt in winkelstraten, mondkapjes verplichting, bordjes bij de deur met ‘houd afstand’ en ‘terras alleen voor gevaccineerden’. Het moest wel een grap zijn. Immers, wat je ook maar opzocht over afstand houden, lock-downs en mondkapjes: Er was tot 2020, ondanks talloze studies, geen enkel overtuigend bewijs, dat het op lange termijn ook maar iets zou uithalen in de verspreiding van een virus. Maar laat me dat even helemaal terzijde schuiven.

Gedreven door mijn opvoeding in NLP en mijn eigen logica over menselijk gedrag werd ik diep van binnen gestimuleerd om te delen met de wereld, wat ik zag, hoorde en voelde. Dat leverde me veel volgers op, maar niet in mijn eigen kleine gemeenschap van vrienden en familie. Inderdaad; 70% van de mensen die ik ken, moesten niks hebben van mijn gefilosofeer en in sommige gevallen werd zelfs de vriendschap verbroken. In de meeste gevallen werd ik overruled door de meerderheid aan tafel of werd het onderwerp gewoon doodgezwegen.

Het is raar om naar een plant te kijken en te zien dat deze groen is, terwijl de wereld wordt wijsgemaakt, dat hij blauw is.

En dat niemand in je omgeving nog kijkt met zijn of haar eigen ogen, maar met de bril die hen is aangepraat…

Bijkomend nadeel: wanneer 70% van je doelgroep het onzin vindt wat je verkondigt, en het andere deel is al ontwikkeld of blijft liever klagen, dan zoeken naar oplossingen, dan gebeurt het volgende: Mijn prachtige nieuwe bedrijf draaide nauwelijks omzet. En zonder omzet geen boterhammen op tafel. En dus… paniek.

Wat maakt mij anders?

Tijdens deze lange, pijnlijke tocht die al bijna twee jaar duurt, kwam Human Design weer eens voorbij. ‘Hoe zat het ook weer? Ik was toch een zeldzaam profiel?’ Vanaf dat moment ging de doos van Pandora voor mij open.
Projectors zijn zeldzaam (ongeveer 20% van de mensen) en met een 6 in je profiel ben je ook nog eens uiterst zeldzaam. Los van het feit dat zulke informatie altijd je ego streelt, verklaarde het voor mij wat ik hier kwam doen. En waarom ik niet mee kón in de onzin van de rest van de wereld.

Op dit moment heb ik slechts één goede bron gevonden (want mijn onderzoek is nog jong), dus ik verwijs weer even naar het voorbehoud dat ik in de eerste alinea van dit verhaal gemaakt hebt. Maar dit is wat ik VOEL dat klopt.

Projectors zijn 300 jaar geleden toegevoegd (niet bekend door wat of wie) aan de lijst van types in het Human Design. Ze zijn hier om de mensheid te begeleiden in de overgang van het ‘Generator-tijdperk’ naar een nieuwe tijd. Nu klinkt dat voor de meeste mensen als ‘verschrikkelijke onzin’, maar laat me even mijn verhaal afmaken.
Wanneer jij naar de wereld om ons heen kijkt en jij ziet daar ook een Bananasplit-show in, dan snap je wat ik bedoel. En ik wil je zeggen: “Je bent niet gek en je staat niet alleen!”

Oorlogen, virussen, de overgang van natuurlijke geneeskunde naar allopathische (chemische) geneeskunde, het feit dat mensen heel de dag naar schermpjes staren, de digitalisering van geld en het onderbrengen van elke vorm van economie in systemen en organisaties, innovatie van producten waar geen einde aan lijkt te komen, het fysiek stilvallen van de mens achter de computer en de overconsumptie van suiker en bewerkt of zelfs gemanipuleerd voedsel, het openlijk twijfelen aan het feit dat er echt maar twee geslachten zijn (mannen en vrouwen): het voelt als vooruitgang, maar het is het oprekken van de grenzen van de natuur, de flexibiliteit van Moeder Aarde en het Universum, tot het moment dat de mensheid uitsterft en/ of daarmee het hele Aardse bestaan.

Iemand die iets weet over waardenstromen, zoals ik, voelt op zijn of haar klompen aan dat deze ontwikkelingen in essentie haaks staan op de Wetten van de Natuur of, zo u wilt, de Wetten van het Universum. Daar draait alles om evolutie en het uitdijen van mogelijkheden tot leven, groeien en bloeien, van uit een zorgvuldige balans het totale ecosysteem in de wereld niet te verstoren. Het is energie in zijn uitgebreidste vorm.
En nu kun je zeggen: “Maar de WHO is er toch voor onze gezondheid?” Vast en zeker, maar als dat écht zo was, waarom is er dan nu geen alarmerend onderzoek naar de oorzaak van 18 maanden oversterfte in alle moderne landen? Waarom mogen we dan niet meer roken, maar worden merken als Coca Cola en Mc.Donalds niet aan banden gelegd? Waarom wordt er verzonnen wetenschap uit de kast getrokken voor een Banasplit-show en wordt de echte wetenschappelijke discussie in de kiem gesmoord? Wie heeft het patent op de waarheid?

Ervaar jij dit ook?

Want, beste Projector… als de theorie achter Human Design klopt, ervaar jij dit ook ongeveer. Misschien heb je een andere geschiedenis en heb je andere overtuigingen dan ik over heel veel dingen, maar als jij gedurende de afgelopen 5 of 10 jaar wel eens hebt gedacht: “Waar gaat dit heen?” Of “Volgens mij gaan we met zijn allen de verkeerde kant op”, dan ben je wakker genoeg.

Projectors zijn, volgens die ene bron die ik heb en die ik met je zal delen (zie onder) hier op Aarde, omdat het systeem zoals het er nu staat niet verder kan. Noem het het einde van het Industriële tijdperk, noem het het einde van het tijdperk sinds het vergaan van de stad Atlantis of noem het het einde van de periode na de Tweede Wereldoorlog, maar we zijn in de overgang van een overwegend ‘materiële samenleving’ van hard werken en je kostje veilig stellen, naar een samenleving waarin we zijn, doen, denken en voelen met respect voor ieder individu en waarin ‘het goed hebben’ weggelegd is voor iedereen en niet alleen de heersers, de leiders en de managers.

Dit kan grote gevolgen hebben en voor 2027 is voorspeld (niet alleen door de mensen van Human Design), dat de energie rondom de Aarde gigantisch zal veranderen. Als je een wakkere Projector bent, zie je dat nu al, bijvoorbeeld in de opkomst van de BRICS-landen (die ook geen goede oplossing zullen geven) de opkomst van mensen als Donald Trump en Robert F. Kennedy (die ook het antwoord niet hebben), de vele protesten tegen regeringen en bedrijven wereldwijd (die de situatie alleen maar erger maken), de steeds slechter wordende reputatie van de Verenigde Naties en het World Economic Forum (de ambtelijke oorzaak van bijna alle problemen) en de opkomst van partijen als BBB en FvD. Het door de Club van Rome voorspelde ‘Einde aan de groei’ is in zicht. Het systeem piept en kraakt in al zijn voegen en daarvoor hoef je eigenlijk alleen maar naar de hoeveelheid ‘welvaartsziektes’ te kijken.

Waar een deur zich sluit, openen nieuwe deuren zich.

Het kan twee kanten opgaan. In het ene perspectief nemen de bezitters van het kapitaal op deze aarde de wereld over. Wij gewone mensen zullen via camera’s, datacentra en blockchain technologie onder toezicht worden geplaatst van de mensen die weten wat het beste voor ons is en voor de planeet. Mensen die zich, kort gezegd, God wanen.
Of, de harten en zielen van alle mensen ter wereld verenigen zich en hieruit komt een samenleving voort die zonder regering, zonder hapklare brokken van bovenaf, maar op basis van wederzijds respect en het zoeken naar geluk in de kleine dingen des levens wordt geleid. Zoals de Khoi en de San destijds in Zuidelijk Afrika ook geen regering hadden en redelijk vreedzaam met elkaar een gebied deelden, op zoek naar voedsel en veiligheid. Maar dan anders, want dat wat we geleerd hebben kan niet meer ongedaan worden gemaakt. Technologie kan en zal de wereld helpen écht een nieuwe veilige plek te worden, voor de komende 15.000 jaar. (Want ik geloof dat de cyclus zo lang is).

Waarom Projectors nu bij elkaar zetten?

Wel, Projectors zijn mensen die zelf geen energiebron in hun lijf hebben. Zij gedijen op de energie van hun omgeving. Dat klinkt wat parasitair, maar wat Projectors doen is de energie van hun omgeving versterken. Dat stelt hen in staat om veel meer invloed te hebben op de wereld om hen heen dan ieder ander type. Een projector spreekt voor tien, duizend of miljoenen mensen! Kijk naar de impact van liedjes als ‘I Will Always Love You’ van Dolly Parton of ‘Staying Alive’ van de BeeGees. Dolly Parton (3/6 Generator) schreef ‘Jolene’ en ‘I Will always love you’ op één en dezelfde avond en de muziekgeschiedenis was voorgoed veranderd.

Die kracht hebben Projectors zeker, wanneer ze zich samen verenigen. Maar daarvoor is het ook belangrijk een beetje dezelfde kijk op de wereld te hebben en een beetje hetzelfde na te streven. En hier wordt het lastig; want wat is de goede weg voor de mensheid? Hoe begeleid je ‘de mensheid’ naar een nieuw tijdperk, wanneer je niets weet over dat nieuwe tijdperk en daar enkel wat overtuigingen over kan ontwikkelen?

Wel… dat antwoord heb ik niet. Maar misschien hebben we het samen? Daarom mijn oproep aan Projectors:

Ik weet namelijk, dat jullie niet het type mensen zijn dat klakkeloos achter de ideeën en idealen van anderen aanlopen, maar ik weet ook, dat jullie het beste gedijen als je ergens voor gevraagd wordt.

Daarom vraag ik je nu: ‘Wil je samen met heel veel Projectors mee gaan denken over een reis naar de toekomst? Misschien kunnen we een Projector-facebook groep bouwen, waar we ideeën delen en waar geen ruimte is voor geklaag, voor complotten en voor informatie die waarschijnlijk door de algoritmes en deugdneuzen bij social media als onwenselijke desinformatie kan worden bestempeld. Een plek waar enkel ruimte is voor goeie ideeën.”

Kortom, mocht jij je als Projector geroepen voelen om de positieve vibes in deze wereld te versterken tot een energie, een kracht, die in staat is de mensen te voorzien van wijsheid in plaats van Bananasplit, sluit je dan aan en misschien komt er op een dag een idee voorbij, waaraan jij zou willen bijdragen.

Dank je voor het lezen.

Igor van Kaam
Projector 3/6 Hoofd, Ajna, Hart, Solar Plexus

 

X