ME Time is mediteren 2.0
Igor en Marco

Als je Igor een beetje kent, dat weet je misschien dat hij weinig met mediteren heeft. Marco vindt het echter heerlijk om te relaxen met een lekker muziekje of een geleide meditatie. 

Na enkele verwoede pogingen besloot Igor: “Dat kan anders!” Igor is expert op het gebied van werkzame taalpatronen en hij ergerde zich vaak aan de vage en commanderende toon van meditaties. “Breng je aandacht naar je voeten. Haal diep adem. Voel je ontspannen. Dat soort commando’s geven me het gevoel dat ik een afgericht hondje ben. En als er dan verder nog een hoop onzin voorbij komt, dan haak ik gewoon af”, aldus Igor.

Tijd om het nuttige met het aangename te combineren. Igor liet zich door Abraham Hicks inspireren om de meest krachtige taalpatronen in te zetten om écht iets in je bovenkamer aan het werk te zetten. Zijn jarenlange ervaring met hypnose kon op deze manier perfect worden toegepast op zinvolle en ‘helende’ meditaties. Ook het woord ‘helend’ vind Igor onjuist gekozen. “Alsof je kapot bent en dat ben je niet. Elk mens werkt perfect binnen de gegeven kaders, alleen soms zijn jouw kaders gewoon verrot.” 

Het juiste kader

Met de ME Time geef je jezelf de juiste kaders, zodat je bovenkamer vanzelf de juiste keuzes kan gaan maken. “We zijn massaal in het idee gaan geloven dat problemen en gevaar van buitenaf komen en dat de oplossing dan ook buiten jezelf ligt, in de vorm van pillen of therapie.” University of ME onderstreept, dat je zelf de maker bent van jouw omstandigheden en dan ook zelf de oplossing van eventuele problemen zult moeten creëren. Dat je daarvoor de juiste kaders nodig hebt is logisch. En dat die kaders je door iemand anders kunnen worden aangedragen, daar is niks mis mee. Iets wat niemand je ooit verteld heeft kun je immers niet weten. 

Het gevaar schuilt erin, dat we zoveel onzin voorgeschoteld krijgen. Soms op heel subtiele wijze. “Laatst las ik een interessant nieuwsbericht van een vrouw die door hypnose genas van haar allergie. Dat klinkt als goed nieuws, maar ik struikelde over het woord ‘genas’. Een allergie is namelijk geen ziekte, dus kun je er ook niet van genezen. Een allergie is een symptoom of een reactie. Een andere reactie dan de allergie ‘doen’ is relatief simpel, wanneer je het niet langer beschouwt als een ziekte. Die gedachte suggereert namelijk dat ‘een allergie’ een eigen wil heeft en dat is niet zo. Jij bent de maker van dat proces en niemand anders”, aldus Igor.

 “Breng je aandacht naar je voeten. Haal diep adem. Voel je ontspannen. Dat soort commando’s gaven me het gevoel dat ik een afgericht hondje werd. En als er dan verder nog een hoop onzin voorbij komt, dan haak ik gewoon af”

Iedere week een nieuwe ME Time

Het streven is om wekelijks een nieuwe ME Time te lanceren. Igor: “Of dat echt elke week gaat lukken kan ik niet voorspellen, want de kwaliteit en de zin van het onderwerp vind ik belangrijker dan de belofte om gewoon maar te gaan produceren.” Voorlopig is er in ieder geval genoeg inspiratie in de actualiteit. De bijzondere periode waarin we op dit moment leven brengt voor sommige mensen grote veranderingen met zich mee. Veranderingen in je omgeving vragen een aanpassing van je dagelijkse patronen en ons ’systeem’ is eigenlijk niet zo gediend van veranderingen. Feit is, dat jouw lichaam gebaat is bij een gevoel van veiligheid en herkenbaarheid van je normale dagelijkse omgeving, zodat alle energie gebruikt kan worden voor de normale dagelijkse processen. Wanneer de buitenwereld teveel aandacht opeist kan dat ten koste gaan van die energie en daarmee van je gezondheid. Igor: “Opgelegde veranderingen zonder een aanwijsbare oorzaak of oplossing, brengen bij veel mensen stress met zich mee. Dat is de meest ongezonde stress die een mens kan hebben.” De ME Time’s van University of Me geven je een kader van waaruit je leert kijken naar jezelf en de wereld om je heen op een manier die rust en vertrouwen geeft en je een goed gevoel brengt. 

De volgende ME Time’s zijn inmiddels verschenen:

“De ME Time Allergieën Verlichten is eigenlijk een podcast van drie kwartier, waarin ik je uitleg wat een allergie precies is en hoe je met je allergie kunt leren ‘werken’. Aan het eind zit een visualisatie-techniek die helpt om je systeem opnieuw te leren relaxed om te gaan met datgene waar je allergisch voor bent.” vertelt Igor. Het regelmatig beluisteren van deze ME Time leert je om allergieën in het juiste kader te zetten en ze niet meer als probleem te zien, maar als een reactie, waarover jij zelf controle kunt hebben.

Elke ME Time is bedoeld om relaxed af te luisteren. ME Time is dan ook een moment voor jezelf. Even geen afleiding, geen mensen om je heen en geen computers of wat dan ook. Lekker op de bank, op bed of in bad met een koptelefoon. “Het liefst met noise cancelling, als je die hebt!”, adviseert Igor. “En dan hoor ik mensen klagen, dat ze dat moment van rust nooit kunnen vinden. Tja… vind je het gek dat je dan gek wordt van jezelf? Ook dat is vooral een kwestie van afspraken maken met jezelf en je omgeving.” Zoals een mobiele telefoon alleen maar werkt als je de batterij af en toe oplaadt, zo geldt dat ook voor jezelf. Pak die rust midden op de dag, net voor het slapen gaan of juist bij het wakker worden.

De sleutel tot zelfregie

Met de ME Time’s verwacht University of ME mensen een sleutel tot zelfregie aan te reiken. Ons hele programma is bedoeld om mensen te leren zelf de regisseur van hun leven te worden. Igor: “Het gekke is, die regisseur IS iedereen al, maar we zijn vreselijk geneigd om de problemen in ons leven toe te schrijven aan onze omstandigheden en dat doet ons in een vicieuze cirkel belanden. Om ons heen en in ons lichaam gebeuren een heleboel dingen, maar jij bepaalt zelf of dit een probleem is of iets heel anders.” Blije, sterke, gelukkige mensen ervaren de wereld heel anders dan de mensen die klagen, mopperen of angstig zijn. Zo trek je ook een andere toekomst naar je toe, afhankelijk van het geloof in jezelf en je omgeving.

En geloven, dat doe je helemaal zelf!

University of ME.

X