De opening van de Olympische Spelen een zegen?
Igor van Kaam

Miljoenen mensen ter wereld waren geschokt door de opening van de Olympische Spelen. Men herkende een dragshow, waar het Laatste Avondmaal van Christus uitgebeeld werd en de Dood kwam voorbij op een paard, van onder een toren met vleugels. Als dat geen verwijzing is naar de Tarot kaaren De Dood en De Toren.

de dood

Klik op de afbeelding voor meer informatie over deze kaart

de toren

Klik op de afbeelding voor meer informatie over deze kaart

Perverse show?

Wat voor de één een perverse show was, geregisseerd door de Global Elite met haar snode plannen om de mensheid te onderwerpen aan een nieuwe vorm van Totalitarisme of Marxisme, was voor de ander een uitnodiging om meer inclusief te denken en te handelen en om de wereld te laten zien, dat je mag zijn wie je bent en dat je best de draak mag steken met religie.

Ook ik was in eerste instantie geschrokken van de beelden en vond het werkelijk een no go show. Totdat ik beter ging nadenken. Wat nu, als dit een interventie was van de Goden? “Goden? Igor… geloof jij nu ook al in Goden?”

In welke gedaante komt het goede?

Oké, dat woord Goden neem ik terug en ik maak er De Goeden van. De Boodschap van de Goeden. Iedereen voorspelt dat die in de vorm van liefde, zachtheid, rust en meditatie zal komen. Zo herkennen we de vriendelijkheid van Christus en Boeddha en de zachtheid van historische figuren als Gandhi. Maar wie garandeert ons dat de boodschap dit keer in alle zachtheid gebracht zal worden? Om grote groepen mensen wakker te schudden is misschien wel wat meer nodig.

De Franse Revolutie

Het tijdperk van Aquarius brak begin van dit jaar ten volle aan. De laatste keer dat dit gebeurde, was Parijs ook het middelpunt van belangrijke gebeurtenissen, toen daar de Franse Revolutie uitbrak en Lodewijk XVI, de zestiende, in 1792 ter dood veroordeeld werd en in januari 1793 onthoofd werd met een guillotine. Zijn vrouw Marie-Antoinette onderging later dat jaar hetzelfde lot.

Ook nu weer lijkt Parijs de plek te zijn, waar Aquarius zijn staart roert. Niet alleen de Opening van de Spelen, maar ook de discussie over de vermeende mannelijkheid van een aantal sporters bij de vrouwen, maakt wereldwijd de tongen los. Iedereen heeft het erover en iedereen heeft een mening en dat zou wel eens precies de bedoeling kunnen zijn.

Wakker worden

Inmiddels is duidelijk dat de corona-pandemie een groot ambtelijk falen is geweest. Het virus kwam uit een lab en bij de ontwikkeling van de gewenste medische interventie ging zo’n beetje alles mis wat je je kunt voorstellen. De ongelakte RKI bestanden van het Duitste Robert Koch Instituut geven een prachtig inkijkje in hoe politici op de plek van de medische wetenschap zijn gaan zitten en daar niet alleen die wetenschap, maar ook vele mensenrechten en het respect voor de vrije mens als individu, met voeten hebben getreden. Het zijn vooral de zogenaamd democratische partijen wereldwijd, die moeite lijken te hebben hiervan afstand te nemen en de draconische gekte van 2020-2022 te veroordelen tot volslagen waanzin. 

Nee, de ‘democraten’ onder ons pleiten inmiddels voor oorlog in plaats van vrede en boycotten ieder initiatief daartoe. Discussies over huidskleur en hoofddoek vinden ze belangrijker dan vrijheid en welvaart en dat lijkt haaks te staan op datgene wat het grootste deel van de bevolking eigenlijk wil. Complottheoristen piekeren zich suf over welke agenda hier precies achter schuil gaat, maar laten we die discussie voor een andere column bewaren.

promo de week van je leven

De Goeden

De Goeden lijken juist precies het tegenovergestelde te doen van wat velen van ze zouden verwachten. Onder het motto: ‘Het moet nog erger worden, voordat mensen het gaan zien!’ schijnen zij de wereld wederom, net als in 1792, op zijn kop te zetten. Zonder chaos, geen orde, blijkbaar. Zonder wrijving, geen glans. Ik roep het al jaren.

Kortom…

De nieuwe tijd komt mogelijk niet met zijden handschoentjes, maar met verval, ruzie, strijd en ellende. Of het nu de beurzen zijn die crashen, de rellen in Groot-Brittannië, de oorlogen in Oekraïne en Gaza of de woke gekte achter de opening van de Olympische Spelen. De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen, maar de weg naar de hemel met voetangels en klemmen. Knoop die maar in je oren.

Igor van Kaam

Tijdens de Week van Je Leven leer je NLP Practitioner te worden en met een jaar lang gratis online nascholing is dit één van de meest effectieve manieren om weer grip te krijgen op je dagelijkse leven en de toekomst.
Doe mee, van 21 tot en met 27 september in Eindhoven

De Week van Je Leven

 

X