De beste stuurlui staan aan wal.
Igor van Kaam

Het songfestival, Koningsdag en de verjaardag van Maxima. Ik kan het niet meer opbrengen.

Afgelopen week raakte mij iets, diep van binnen. Vroeger waren de bovengenoemde dagen mijn hoogtepunten van het jaar. De vlag hing aan onze gevel wanneer Prinses Beatrix jarig was, op Koningsdag, op 4 mei halfstok en op 5 mei voluit. Ook op de verjaardag van Maxima hing de vlag uit en op deze en andere Koninklijke verjaardagen inclusief oranje wimpel.
Het Eurovisie Songfestival was een evenement waar ik weken mee bezig kon zijn. Ik kende veruit de meeste liedjes al, had zo mijn favorieten en koos soms een speciale outfit voor de grote finale, die we traditiegetrouw bij onze vrienden Pimm en Eduard vierden, inclusief een poule met een mooie prijzenpot. Het Songfestival was, naast de Troonrede, voor mij echt een hoogtepunt, al sinds ik een jaar of zeven oud was.

Afwezig

Nu kan het aan mijn afwezigheid in Nederland liggen, maar dit jaar had ik gemengde gevoelens bij al deze evenementen. Alsof er iets veranderd was en niet aan die evenementen, maar aan mijzelf. Ik kon het niet opbrengen me ervoor te interesseren en heb van het Songfestival enkel nog even de puntentelling bekeken en van Koningsdag tien minuten Coolsingel gezien. Tijdens Dodenherdenking viel precies om 20.00 uur het internet uit, dus die twee minuten waren echt stil dit jaar. We verblijven al een jaar in Zuid-Afrika, voor alle duidelijkheid.

Kritiek

Natuurlijk komt een deel van mijn aversie voort uit mijn gevoelens bij de houding van het gros van de Nederlandse bevolking over de misstanden in de wereld. Dat gros denkt dat inflatie, oorlog, virussen en racisme de problemen zijn waar we op dit moment mee te kampen hebben, maar mijn informatie vertelt me, dat we te maken hebben met een grove vorm van mismanagement van de samenleving gestuurd door een onhebbelijke drang van enkelen om geld te verdienen en macht te vergaren over de ruggen van datzelfde gros van de Nederlanders, Europeanen en wereldbewoners.

Of het nu gaat over de digitale Euro, de oorlog in Oekraïne, corona, de LHBTQI-gemeenschap, de bankencrisis, de klimaatcrisis, de rellen in Frankrijk of welk nieuws dan ook; overal duikt er overtuigende informatie op, dat er al dan niet geregisseerde plannen aan ten grondslag liggen, de wereld te veranderen naar een plek waar ik me in elk geval niet thuis voel.

Een digitale euro? Waarom dan?

Immers, we kunnen al digitaal betalen met onze pinpas en iPhone. Wat kan een virtuele munt dan nog voor meerwaarde hebben, behalve voor banken en overheden zelf? Komt het, omdat het goud in de wereld allang de waarde van de uitgegeven biljetten niet meer dekt? En zo ja, wat is jouw en mijn aandeel daar dan in geweest (Antwoord: NIETS) en hoe kan het dat we het dan gewoon voorgeschoteld krijgen als de heilige graal? We kunnen al digitaal betalen als we willen en om eerlijk te zijn, wil ik dat liever niet.

Oorlog

Of de Oorlog in Oekraïne. Welke Oekraïner heeft gevraagd om de inval van Rusland? Welke burger in Europa wil méér wapens in plaats van minder? Wil niet iedereen gewoon dat aan deze moordpartij, waarbij al 300.000 Oekraïners en ongeveer 100.000 Russen het leven lieten, een einde komt? Geen oorlog! Want het is een oorlog om wat? Een stuk grond? Soevereiniteit? Democratie, die eigenlijk een non-democratie blijkt te zijn, omdat we niets te zeggen hebben over de NAVO en de Europese Commissie? Laat staan over Poetin en Biden? Waarom heeft Amerika in de jaren ’60 besloten om de wereld tegen wil en dank te democratiseren, zoals blijkt uit hun video over de Liberal World Order, die je gewoon op YouTube kunt vinden? Had je op binnenlandse problemen gestort en was eerlijk geweest over de moord op je eigen President Kennedy!

Corona

Vast staat inmiddels dat in het laboratorium in Wuhan het virus voorzien is van een nieuwe codering, waardoor het geen vleermuizen, maar juist mensen zou besmetten. En het haastige prikje bleek, tenminste voor jongeren, erger dan de kwaal, zo blijkt uit de Covid Summit III die afgelopen week bij de Europese Unie werd gehouden. En om ons heen vallen jonge mensen met bosjes neer met hartfalen, herseninfarcten en agressieve kankers. Talloze virologen en vaccinologen zijn het met elkaar eens: de kans dat een groot deel van deze slachtoffers vallen ten gevolge van de vaccinatie is aanzienlijk en groeit, bij het vrijkomen van steeds meer bewijs, met de dag. Linksom of rechtsom zijn alle slachtoffers te wijten aan het menselijk spelen met virussen en was deze ramp te voorkomen geweest, als de belangen niet zo groot waren.

LHBTQI+

Als homoseksueel zie en snap ik, dat de weerstand onder bepaalde mensen tegen ‘anders’ nog altijd groot is in de wereld. Kijk naar landen als Oeganda, Iran en Rusland. Dat homorechten zoals in de Westerse samenleving niet overal vanzelfsprekend zijn is een zaak, die hoog op de agenda moet blijven staan. Maar waarom ligt de focus van de beweging nu niet op landen als Oeganda, maar op het Westen; om mensen het idee te geven dat er meer is tussen man en vrouw. Dat er zoiets bestaat als non-binair zijn, terwijl je je hooguit non-binair kunt voelen en een simpele DNA-test zal uitwijzen of je man of vrouw bent. Sterker nog; je hoeft je gulp maar open te ritsen. Hoe kan dit over homorechten gaan, terwijl het juist de meest homo-vriendelijke landen zijn, die worden gebombardeerd met pedoseksueel getinte voorlichting over een mentale stoornis als genderdysforie? Zoiets los je toch op bij de psycholoog of met behulp van hypnose? Ik snap het gewoon niet en ik denk ook niet dat ik het wil snappen.

Banken

Dan de bankencrisis. Als er íets is dat door mensen gemanaged kan worden, dan is het onze eigen economie wel. En dan kun je zeggen: ‘Ja, maar door de coronamaatrdegelen en de oorlog is alles nu verstoord geraakt!’, maar ook die evenementen zijn door mensen bedacht en geregisseerd. Inflatie is niet iets wat zomaar uit de lucht komt vallen. Zie het als een bak met schommelend water, de economie gaat op en neer en zal dat altijd blijven doen. Net als de temperatuur op aarde trouwens. De economische gevolgen van de lock down waren net zo goed bekend bij de beleidsmakers, als het gegeven dat ze geen enkel effect op het verspreiden van het virus en het voorkomen van slachtoffers hadden. Deze volkomen onnodige interventie bracht de samenleving wereldwijd naar een ongekend grote financiële crisis, die helaas nog moet gaan beginnen. Het omvallen van diverse banken is slechts een voorteken.

Klimaat

En over het klimaat stop ik met schrijven. De onzin die hier consequent door zogenaamde wetenschappers, TNO, NASA en andere partijen wordt geproduceerd, is zo gemakkelijk en direct te linken aan de eerdere pogingen van de familie Rockefeller om een angstige samenleving te creëren, waarin zij als filantroop de reddende engel kunnen spelen, dat, wanneer je dat nu nog niet ziet (na de Club van Rome, de oprichting van de Verenigde Naties, het World Economic Forum en de WHO, de Wereldbank en noem maar op) je ziende blind bent.

  • Er is geen klimaatcrisis, hooguit een natuurlijke, eeuwigdurende klimaatverandering. (Gewoon klimaat, dus)
  • Er is geen zeespiegelstijging, hooguit landverzakking
  • De menselijke Co2 uitstoot is een zegen voor de natuur op aarde, die eindelijk weer overal tot bloei komt, na eeuwenlang een historisch lage waarde gekend te hebben.

En het echte probleem is het plastic waarin de industrie al haar producten verpakt en wat de zeeën en meren en daarmee ons eten vervuilt, evenals alle medicijnen die we slikken omdat we zogenaamd zwaar ziek zijn, om die daarna vrolijk uit te plassen in ons toekomstige drinkwater. Maar daar hoor je niemand over, want daar is geen winstgevende oplossing voor te bedenken.

Medelijden

Dus ja, ik had even medelijden met mezelf afgelopen week. Een aantal hoogtepunten uit de tijd dat ik nog slapende was en vrolijk onder jullie stolp leefde, voelden dit jaar voor het eerst (‘Ben ik een laatbloeier?’) als wereldvreemd. En ik zal hand in eigen boezem steken: misschien ben ik ook wel vervreemd van jullie wereld, door onder die vermaledijde stolp vandaan te kruipen.

Was het leven niet goed onder die stolp? Voel ik geen heimwee naar het leven in vertrouwen, huisje-boompje-beestje, studeren-werken-pensioen en braaf meedoen met de rest in plaats van me bij de schreeuwende stuurlui aan de wal te voegen? Soms wel. Maar wie eenmaal onder die stolp vandaan is gekropen, kruipt er niet meer terug onder. Die persoon heeft maar twee opties: blijven schreeuwen en de groep stuurlui aan de wal zo groot maken, dat er niemand meer onder die stolp wil leven… of alles en iedereen de rug toe draaien en zijn of haar eigen wereld in trekken om nooit meer om te kijken.
Ik twijfel…

Wil je mij steunen in mijn werk? Dat kan door een donatie te doen aan: https://whydonate.nl/nl/fundraising/nlp-analyse-video

Lieve groet,

Igor van Kaam

X